• <?$vis_koienavn?>

    Flåkoia

    Vanskelighetsgrad (les mer)
    ikke langt fra vei, enkel å finne, lettgått terreng

    Kilde: yr.no

    Koiebeskrivelse

    Last ned PDFkart her

    Veden står på sommerparkeringen og må bæres bort til koia.

    NB: Badstua ble skadet i brann, og er derfor stengt. Selve koia er helt uskadet og er åpen for reservasjoner.

    Ei februarnatt i 1984 brant det lystig inne ved store Damvatnet. Det var et trist syn som møtte ei gruppe AVH-studenter et par uker etterpå. En deformert ved-ovn stod enslig igjen i skogen, dekt av et par tommer snø. Tragedien var et faktum, Flåkoia fra 1968 var nedbrent. Gråt og tenners gnissel.

    Allerede samme høst var studentene igang med gjenreisinga, og i februar 1986 kunne det holdes innvielsesfest i ei staselig, lafta koie med torvtak. Flåkoia ligger idyllisk til på en liten odde på nordsida av vatnet. AVHI har avtalefesta fiskerett, båt og garn hører til, og som om ikke det var nok så åpnet det en flunkende ny badstue på Flå høsten 2011! Koia har 11 sengeplasser.

    På Flåkoia kan en sitte på taket og filosofere, ta en bayer, sanke bær og sopp i skogene omkring, eller bare synde i sommersolen. Vinterstid er Store Damvatnet attraktivt for isfiskere (det er massevis av røye og isbor finnes på koia), "ravrenne" de bratte liene ned mot vatnet eller brekke skia etter luftige svev.

    Spesiell merknad for Flåkoia:

    Flåkoia har egen søppeldunk, denne er låst og nøkkelen finnes på nøkkelknippet. Søppeldunken er merket med NTNUI KOIENE. I denne dunken skal bare restavfall, kompost legges i kompostbingen ved koia, glass skal taes med tilbake til Trondheim. Søppeldunken står ved siden av en trekasse ved broen en kjører over for å komme til koia, lett å finne.


    Veibeskrivelse

    Den vanligste adkomsten til Flåkoia er via vegen mot Samsjøen fra Lundamo, der man forøvrig går av dersom man benytter seg av buss. Kommer man til bommen på veien til Samsjøen har man kommet for langt. Rett etter et fiskeoppdrettsanlegg svinger man til venstre over brua og tar veien opp mot gården Breidlia. Følg denne veien omlag 2 km forbi gården (du skal passere ei ferist og en stor stålgarasje). Fra parkeringen ved de tidligere kraftlinjemastene (kun noe betong og gjerder som står igjen) er det en lett tur langs Talbergåsen til Damvatnet. Det er nå opparbeidet en vei som går videre helt inn til Damvatnet. Denne veien kommer ned på hovedveien ca 50 meter bortenfor kraftlinjemastene (U-sving) og er merket med et skilt 'Ordertjernåsen'. Veien er relativt dårlig og anbefales ikke for de med fin bil. Husk å betale bompenger for denne veien.

    Hvis en går på ski er det lettest å følge myrene rett nordover der veien går før du dreier nordvest til du treffer sørsiden av Damvatnet. Gå ikke over isen uten å forsikre deg om at den er trygg, og pass på utløp.

    Det er flere parkeringsmuligheter om vinteren. Om man er usikker på føret og bilens egenskaper, anbefaler vi å parkere rett før broen, før veien går oppover mot skogen. Det ofte brøytet inn til stålgarasjen, men da må det være gode kjøreforhold på veien om man skal komme seg opp dit. Det er kun lov å parkere ved garasjen i helgene. Vis hensyn ved valg av parkeringssted, ikke sperr for garasjeportene og tømmerdrifta i området!


    Utdrag av koiematrisa

    Tabellen kan scrolles sidelengs.

    FACTS Senge-
    plasser
    Bord-
    plasser
    År Terreng Sykkel Topp-
    tur
    Jakt/
    Fiske
    Gitar Vaffel-
    jern
    Spesialiteter
    Flåkoia 11 14 1968 S x - -/x x - gass, båt

    REISE-
    TID
    Privatbil Offentlig transport
    Kjøre-
    tid
    Sommer Vinter Trans-
    port
    Kjøre-
    tid
    Sommer Vinter
    Gang-
    tid
    Total
    reise
    Gang-
    tid
    Total
    reise
    Gang-
    tid
    Total
    reise
    Gang-
    tid
    Total
    reise
    Flåkoia 1:00 0:15 1:15 1:15 2:15 buss/
    tog
    1:00 2:00 3:00 2:00 3:00

    TRANS-
    PORT
    Alt. Transport Rute over Avstigning
    Flåkoia 1

    2
    Regionbuss 340/440

    Tog R60/R70
    Trondheim - Støren - Røros

    Trondheim - Røros
    Lundabrua

    Lundamo stasjon

    Sjekk Koiematrisa for mer informasjon og sammenligning med andre koier.

    Parkering

    Sommerstid: Parkering ved de tidligere kraftlinjemastene eller eventuelt i enden av veien, like ved koia.
    Vinterstid: Parkering ved broen før veien går oppover mot skogen. Det er mulig å kjøre lengre opp, men det krever gode forhold på veien, og en egnet bil. Parker ved siden av stålgarasjen.